Importanta luminilor la nunta

Pentru ca in ultima perioada primim tot mai multe intrebari legate de luminile pentru nunta, in cele ce urmeaza vom incerca sa raspundem si sa va ajutam sa intelegeti mai bine importanta acestora in desfasurarea evenimentului vostru.

Desi, de cele mai multe ori, nu sunt pe lista de prioritati in organizarea unei nunti, luminile reprezinta un element cheie si vor face diferenta din foarte multe puncte de vedere:

 • pot transforma locatia aleasa intr-una spectaculoasa, facand totul sa arate mult mai bine in ziua cea mare
 • pot avea un impact puternic mai ales asupra starii de bine a invitatilor vostri.
 • pot crea un cadru mult mai spectaculos pentru fotografii si filmari pe tot parcursul serii  
 • pot fi folosite pentru a atrage atentia asupra anumitor detalii de decor
 • vor  creste intensitatea momentelor importante si vor crea acea atmosfera incendiara care va umple ringul de dans
 • vor transforma evenimentul intr-unul cu adevarat memorabil

Luminile puse la dispozitie de catre locatie

Fiecare locatie de eveniment dispune de un iluminat propriu, in concordanta cu stilul si ambientul locatiei. Fie ca sunt candelabre, spoturi, lustre, lumanari sau alte variante pentru iluminatul salii sau al meselor, aceste lumini sunt binevenite, insa nu intotdeauna si suficiente pentru a crea acel factor wow pe care vi-l doriti pentru evenimentul vostru. Pentru aceasta, puteti opta pentru:

Lumini suplimentare

Pentru a pune mai bine in valoare atat tema / decorurile alese de voi, cat si pentru a crea un cadru cu adevarat spectaculos, exista numeroase pachete de lumini ce pot fi inchiriate pentru seara evenimentului si pot fi personalizate dupa bunul vostru plac:

Lumini arhitecturale

Sunt acele lumini care au rolul de a pune in evidenta atat sala de eveniment si decorul acesteia, cat si tema si culorile alese de voi, precum si de a crea un ambient, o atmosfera potrivita pentru invitatii vostri. Iata principalele lor avantaje:

 • Invitatii se vor simti mai confortabil daca lumina va fi atat suficienta pentru a putea purta o conversatie, pentru a servi masa, pentru a se deplasa, cat si suficient de intima pentru a-i incuraja sa comunice chiar si pe cei mai timizi, sa danseze, sa se simta bine tot parcursul serii.
 • Fotografiile si filmarile din interior vor arata mai bine cu o lumina potrivita, atat ca intensitate, cat si ca gama de culori.
 • Decorurile alese de voi vor putea fi puse in evidenta cu ajutorul luminilor, vor fi mai vizibile si mai usor de admirat de catre invitatii vostri.
 • Anumite parti ale salii pot fi luminate mai mult sau mai putin intens pentru a atrage atentia asupra anumitor detalii, sau pentru a le face pe altele sa treaca neobservate.

Lumini si efecte de scena

Sunt acele lumini inteligente care vor crea atmosfera, atat prin dinamica lor, cat si prin culori, dar mai ales prin sincronizarea lor cu muzica si cu energia invitatilor vostri!

Iata cateva dintre avantajele acestor lumini:

 • Prin intermediul diferitelor programe, forme si culori, ele pot schimba radical aspectul salii, pot lasa impresia unui spatiu complet nou, spre surpriza si admiratia invitatilor;
 • Pot fi controlate si programate astfel incat sa se armonizeze perfect atat cu muzica, cat si cu momentul si energia invitatilor.
 • Ajuta la cresterea intensitatii momentelor cheie ale serii
 • Felul in care se sincronizeaza cu muzica, in special in momentele de energie maxima, vor crea un efect WOW

 Luminile sunt, asadar, cele care pot face diferenta! Pot infrumuseta orice sala de eveniment  pot scoate in evidenta anumite elemente de décor, pot transpune invitatii intr-o poveste pe care o puteti colora dupa preferintele voastre. Totodata, pot crea atmosfera, atat pe ringul de dans, cat si in afara lui si vor ajuta cu siguranta la transformarea evenimentului vostru intr-unul despre care se va povesti multa vreme.

Cum alegeti cele mai potrivite lumini pentru evenimentul vostru?

Pentru ca preferintele sunt variate, locatiile sunt diferite si fiecare eveniment este unic in felul sau, nu va putem oferi o reteta perfecta pentru alegerea luminilor, insa iata o lista de aspecte de luat in considerare atunci cand discutati despre lumini, fie cu cei de la locatie, cu wedding planner-ul vostru sau cu firma ce va va pune la dispozitie luminile suplimentare:

 • Ce elemente de decor doriti sa evidentiati?
 • Luminile locatiei – se pot aprinde / stinge separat, au dimmer, etc? Cate dintre acestea doriti sa folositi? 
 • Ce fel de culori se potrivesc cu tema aleasa de voi sau cu cele existente deja in sala?
 • Daca doriti sa folositi lumanari – asigurati- va ca locatia va permite – de cele mai multe ori, din motive de siguranta, vi se va permite folosirea lumanarilor electrice.
 • Cine va controla luminile suplimentare – daca aveti un tehnician dedicat pe toata durata evenimentului.
 • Ce este inclus in pachetul de lumini suplimentare pe care il alegeti: lumini statice, dinamice, inteligente, etc.
 • Alte efecte ce pot spori efectul wow produs de lumini (spre exemplu: hazer)

 In procesul de organizare a nuntii, sunt destul de multe alegeri pe care trebuie sa le faceti si nu sunt intotdeauna usor de facut. Speram ca acest articol v-a ajutat sa va formati o impresie mai exacta asupra a ceea ce inseamna luminile si importanta lor in desfasurarea evenimentului, iar noi suntem nerabdatori sa colaboram pentru un eveniment de neuitat. 

Oferta emix:

Pentru a ne asigura ca veti face cele mai potrivite alegeri in ceea ce priveste luminile pentru nunta voastra, va punem la dispozitie:

 • Serviciul de consiliere in alegerea luminilor suplimentare, luand in considerare atat locatia aleasa, cat si preferintele voastre, numarul de invitati, tema, efectele dorite, etc.
 • Pachete de lumini suplimentare – despre care va invitam sa cititi mai multe aici, iar  despre serviciile noastre complete pentru nunta, aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO
Scroll to Top