CAT COSTA UN DJ LA NUNTA

Costul reprezinta unul dintre factorii de decizie in alegerea oricarui produs sau serviciu, iar in cazul serviciului de DJ la nunta pretul variaza in fuctie de mai multe variabile, pe care le vom detalia in cele ce urmeaza.

Fie ca sunteti in cautarea unui DJ pentru nunta voastra, fie ca v-ar placea sa stiti cum sa va setati asteptarile in ceea ce priveste preturile pentru acest serviciu, speram ca acest articol sa va ajute sa luati mai rapid si mai usor o decizie, si sa fiti siguri ca aceasta este cea mai potrivita pentru voi.

ONORARIUL UNUI DJ LA NUNTA

In acest articol ne vom rezuma strict la onorariul unui DJ la nunta, independent de echipamentele tehnice pe care acesta le poate furniza (sonorizare, lumini, ecran LED, efecte etc.), sub diferite pachete comerciale propuse. Principalii factori ce influenteaza pretul pentru serviciile unui DJ sunt:

  • Experienta
  • Notorietatea
  • Perioada anului in care se desfasoara nunta (in sau in afara sezonului clasic destinat nuntilor).

COSTUL unui dj IN FUNCTIE DE EXPERIENTA

Experienta de sub 2 ani sau sub 50 evenimente (incepator)

Un DJ incepator este acela care a dus hobby-ul la un alt nivel, isi doreste foarte mult sa perfomeze, iubeste muzica, insa lipsa de experienta poate insemna: cunostinte limitate legate de acest tip de eveniment si o adaptabilitate mai greoaie la provocarile ce pot aparea si la neprevazut. De asemenea, repertoriul muzical poate fi unul limitat. Astfel, el va reusi, dar in mai mica masura, sa antreneze invitatii in ringul de dans.

Daca muzica nu este neaparat unul dintre cele mai importante aspecte pentru nunta voastra si nu doriti sa investiti foarte mult in aceasta directie, un DJ incepator poate fi o optiune buna pentru voi. Onorariu acestui se poate incadra, estimativ, intre 100 si 150 euro pentru acest tip de eveniment.

Experienta intre 2-5 ani sau intre 50-200 evenimente (pasionat)

Acel DJ foarte pasionat de ceea ce face deja de cativa ani, care iubeste muzica si mixajul. El intelege responsabilitatea  cu care acest serviciu vine la pachet, o accepta si o manage-uieste corect pentru a se asigura ca totul decurge conform asteptarilor. Avand experienta mai multor evenimente de acest gen, cunoaste cam toate implicatiile unei nunti, are un repertoriu mai variat si reuseste in mai are masura sa antreneze invitatii catre ringul de dans.

Acest DJ este recomandat fie pentru acei miri pentru care muzica de la nunta lor este relativ importanta, fie pentru aceia care contracteaza si alti artisti care sa acopere o buna parte a desfasurarii evenimentului. Onorariul pentru nunta a unui DJ pasionat cu experienta de pana in 5 ani poate oscila intre 150 – 250 euro.

Experienta intre 5-10 ani sau intre 200-400 evenimente (avansat)

Pe acest DJ va puteti baza ca are deja experienta a suficiente nunti ca sa poata gestiona rapid si corect orice situatie neprevazuta, are un repertoriu bogat si variat pentru mai multe gusturi, chiar foarte nisate. Unii  incep sa practice si partea de MC pentru a dezvolta usor-usor si comunicarea cu invitatii vostri. In general, un astfel de DJ se perfectioneaza permanent pentru a livra mai multa calitate fiecarui eveniment si va aduce, cu siguranta, un plus evenimentului vostru.

Daca muzica si atmosfera de la nunta sunt importante pentru voi, stiti ce va doriti de la acest serviciu si apreciati un DJ bun, aceasta este cea mai buna optiune pentru voi. Estimativ, onorariul unui DJ cu experienta intre 5-10 ani se poate incadra intre 250 si 400 euro.

Experienta de peste 10 ani sau peste 400 evenimente la activ (expert)

Acest DJ vine in plus cu pro-activitate in organizarea evenimentului, este cel care pune corect in scena si da un plus de valoare fiecarui moment al serii. Este cel care ‘construieste’ cel mai bine energia invitatilor de la 0 si le ‘serveste’ fix playlistul de care au nevoie la fiecare moment pentru acea atmosfera incendiara memorabila! Acest DJ urmareste in permanenta fiecare moment artistic pentru a veni in completare cu exact ceea ce lipseste si se potriveste evenimentului.

Este potrivit pentru mirii cu cele mai mari asteptari in ceea ce priveste atat muzica, cat si atmosfera creata, pentru cei care vor sa se lase impresionati de versiuni noi si inedite de melodii cunoscute, mixaje live si emotii pure la evenimentul lor. Onorariul unui DJ cu experienta de peste 10 ani sau peste 400 evenimente si care poate indeplini toate aceste criterii pentru cei mai exigenti dintre voi se poate estima la sume intre 400 si 600 euro.

COSTUL UNUI DJ IN FUNCTIE DE NOTORIETATE

In functie de cat de cunoscut este in aceasta industrie, de cat a investit in marketing sau PR pentru aparitii TV, in Social Media, sau evenimente publice, onorariul unui DJ poate varia si cu pana la 200% fata de valorile mentionate anterior. 

COSTUL UNUI DJ IN FUNCTIE DE PERIOADA ANULUI

Cererea cea mai mare pentru acest tip de serviciu este in cele cateva sambete din vara si toamna, in afara posturilor de peste an, cand acest serviciu este si cel mai sus cotat, din motive evidente. Rareori se mai ofera un discount sensibil pentru zilele de duminica din aceeasi perioada.

In schimb, in afara sezonului clasic de nunti, multi ofera discount-uri considerabile de peste 20% la onorariile mentionate anterioare.

ALTI FACTORI CARE INFLUENTEAZA ONORARIUL UNUI DJ

 Onorariul unui DJ la nunta voastra mai poate fi influentat si de alti factori, cum ar fi:

  • distanta pe care trebuie sa o parcurga pana la locatia unde organizati nunta;
  • durata efectiva a evenimentului;
  • alte cerinte punctuale din partea voastra pentru intalniri multiple la locatie sau in alta parte;

Echipa emix la nunta voastra

Cu peste 15 ani de activitate in evenimente si nenumarate nunti la activ, echipa Emix va propune pentru nunta voastra o gama variata de servicii: DJ- MC Emix, Sunet profesional si lumini inteligente sincronizate cu energia si ritmul ringului de dans, activitati interactive, precum si consiliere in alegerea celor mai bune ‘ingrediente’ pentru un eveniment cu adevarat memorabil!

Vezi toate serviciile Emix pentru Nunta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO
Scroll to Top